AUDNZD поскъпва според очакванията ни

18 май 2017 г.

Стефан Продев


ТЕХНИЧЕСКИ АНАЛИЗ ВАЛУТИ

AUD/NZD

На 11 май публикувахме следния коментар: „Тук ситуацията малко се различава от горната двойка. Австралийският долар е изправен пред циклична корекция, във възходяща посока, спрямо кошницата от валути. Това ще подпомогне купувачите на двойката. Тук рискът е малко по-нисък спрямо GBPNZD и може да се търгува с по-големи обеми.“

Оценката на риска се оказа правилна и GBPNZD не успа да регистрира адекватен импулс, докато AUDNZD днес отскочи уверено във възходяща посока. След тест на нивото около 1.07056 и отчитане на спад на безработицата австралийския долар поскъпна спрямо кошницата от валути. В момента двойката ни дава добри възможности да затворим 50% и повече от дългата позиция, отворена при 1.07056.

GBP/AUD

Ще търсим къси позиции при двойката, ако продажбите на дребно за Великобритания са по-слаби от очакваното. По-слаби данни ще дадат моментен натиск върху лирата, който ще засили ефекта на понижение при двойката.

EUR/AUD

Възможно е днешните позитивни за заетостта в Австралия да подложат на натиск двойката. Преди няколко седмици коментирахме, че потенциалът за поевтиняване на еврото спрямо австралийския долар не е за подценяване, като наблегнахме на предстоящ финален бичи импулс. Покачването се случи и цената достигна първите сериозни нива на съпротива. Очакваме поевтиняване, възможно е да търсим контра сделки срещу текущия тренд.


Настоящата публикация не е изготвена по правилата за изготвяне на инвестиционни изследвания. Представената информация не е и не следва да се възприема като препоръка, съвет, инвестиционно изследване или консултация за вземане на инвестиционно решение или препоръка за следване на определена инвестиционна стратегия. БенчМарк Финанс използва публични източници на информация и не носи отговорност за точността и пълнотата на информацията, както и за периода на актуалността ѝ след публикуване на анализа или стратегията. Търговията с финансови инструменти носи риск и може да доведе както до печалби, така и до загуби.


Виж всички технически анализи