GBP бе подкрепен от по-добри от очакваното данни

19 май 2017 г.

Стефан Продев


ТЕХНИЧЕСКИ АНАЛИЗ ВАЛУТИ

GBP/AUD

Вчера публикувахме идея за краткосрочна търговия: „Ще търсим къси позиции при двойката, ако продажбите на дребно за Великобритания са по-слаби от очакваното. По-слаби данни ще дадат моментен натиск върху лирата, който ще засили ефекта на понижение при двойката.“

Данните за продажбите на дребно бяха положителни, задоволителна дата, подкрепяща дългосрочната перспектива на лирата, но неподходящи за краткосрочната ни цел. Не получихме необходимите условия. Лирата поскъпна рязко, но ограничено спрямо кошницата от валути. Именно това показва сравнително изчерпаните сили на биковете, GBP е се готви за корекция?

USD/JPY

На 5 май публикувахме следния коментар: „При тази двойка, положителните данни биха подпомогнали биковете, това ще доведе до пробив на канала във възходяща посока. Има трейдъри, които считат корекцията за флаг (потвърждаваща фигура), но според нас това е стандартна корекция с хармонични движения. Пробив над локалния максимум няма да бъде възприет като бичи сигнал на техническа база. Нужно е да видим импулс, корекция и тогава да търсим покупки – разбира се на фона на положително NFP.“

NFP показаха положителен отскок и доларът поскъпна. Предположенията ни за липса на достатъчно интерес към двойката бяха напълно точно. Цената се покачи моментно и коригира дълбоко, би следвало да купуваме. Според нашите проучвания, фокусът в момента не е върху щатската валута, по-добре ще бъде да изчакаме предварителните данни за брутния вътрешен продукт и ако те се окажат достатъчно оптимистични, тогава да търсим покупки. Миналата седмица CPI се оказа малко под очакванията, това отлага покупките в търсене на идеалния момент.

AUD/JPY

Двойката има потенциал за покачване. Индикациите за нарастване силата на биковете са изцяло технически. Имаме сравнително разкривена „обърната глава с рамене“, ако купим е добре да затворим 70% от експозицията си около 82.955. Изключително плитък толеранс за 70% от покупките, за да гарантираме добър мениджмънт, останалата чат затваряме след достигане на 83.500 или по-високо.


Настоящата публикация не е изготвена по правилата за изготвяне на инвестиционни изследвания. Представената информация не е и не следва да се възприема като препоръка, съвет, инвестиционно изследване или консултация за вземане на инвестиционно решение или препоръка за следване на определена инвестиционна стратегия. БенчМарк Финанс използва публични източници на информация и не носи отговорност за точността и пълнотата на информацията, както и за периода на актуалността ѝ след публикуване на анализа или стратегията. Търговията с финансови инструменти носи риск и може да доведе както до печалби, така и до загуби.


Виж всички технически анализи