GBP поскъпна спрямо кошницата

16 юни 2017 г.

Стефан Продев


ТЕХНИЧЕСКИ АНАЛИЗ ВАЛУТИ

GBP/NZD

Лирата поскъпна след оптимизма около увеличението на основния лихвен процент. Това движение на GBP е моментно настроение. Цялостната картинка с икономиката на Великобритания е достатъчно положителна, за да вярваме, че лирата е една от силните валути към момента.

Увеличението броя на гласувалите за вдигане на лихвата подкрепи нашите очаквания за покачване при двойката. През следващата седмица се надяваме да видим ускорение във възходяща посока.

NZD/USD

Очакваме поевтиняване при двойката. Вчерашното ускорение изчерпа последните сили на биковете. Предвид продължителността и скоростта на възходящия тренд, понижението е с много голяма вероятност.

EUR/USD

Увеличението на основния лихвен процент за САЩ подкрепи щатския долар. Слабите макроикономически данни по-рано през деня доведоха до предварително поевтиняване на долара, което по-късно вчера бе компенсирано. Очакваме покачване на местната валута спрямо кошницата, но едва ли ще се случи още днес. По-вероятно е първо да видим консолидиране, V – образен отскок е малко вероятен.


Настоящата публикация не е изготвена по правилата за изготвяне на инвестиционни изследвания. Представената информация не е и не следва да се възприема като препоръка, съвет, инвестиционно изследване или консултация за вземане на инвестиционно решение или препоръка за следване на определена инвестиционна стратегия. БенчМарк Финанс използва публични източници на информация и не носи отговорност за точността и пълнотата на информацията, както и за периода на актуалността ѝ след публикуване на анализа или стратегията. Търговията с финансови инструменти носи риск и може да доведе както до печалби, така и до загуби.


Виж всички технически анализи