Възможно поевтиняване на EUR спрямо три основни валути

12 септември 2017 г.

Стефан Продев


ТЕХНИЧЕСКИ АНАЛИЗ ВАЛУТИ

EUR/USD

От началото на 2017 двойката се покачва в стабилен тренд. Разбира се покачването не се дължи толкова на поскъпващото евро, колкото и на поевтиняващия долар. Началото на 2017 г., публикувахме редица коментари относно щатския долар и опасността за поевтиняване. След повече от половин годишно покачване двойката тества ключовата техническа съпротива около 1.2050. Няма да бъде изненадващо ако видим отстъпване на единната валута спрямо зелените пари. Постепенно идва момента за преминаване към отбора на продавачите.

EUR/CAD

Покрай увеличението на основния лихвен процент за Канада и стръмното покачване на канадеца, двойката регистрира няколко силни низходящи импулса. Ако видим цената да тества зоната на подкрепа, около 1.4254, до края на месеца ще търсим краткосрочни покупки. Към момента рисковано да се застава срещу тренда, от друга страна нещата са твърде много 50/50, за да се продава по посока на тенденцията.

EUR/NZD

Очакваме двойката да поевтинее като първата подкрепа около, която ще се задържи цената ще бъде около 1.62164. Не е изключено да видим и по-дълбока корекция до възходящата трендлиния и кръглата цена от 1.5900 новозеландски долара за 1 евро.


Настоящата публикация не е изготвена по правилата за изготвяне на инвестиционни изследвания. Представената информация не е и не следва да се възприема като препоръка, съвет, инвестиционно изследване или консултация за вземане на инвестиционно решение или препоръка за следване на определена инвестиционна стратегия. БенчМарк Финанс използва публични източници на информация и не носи отговорност за точността и пълнотата на информацията, както и за периода на актуалността ѝ след публикуване на анализа или стратегията. Търговията с финансови инструменти носи риск и може да доведе както до печалби, така и до загуби.


Виж всички технически анализи