Две печеливши положения

11 октомври 2017 г.

Стефан Продев


ТЕХНИЧЕСКИ АНАЛИЗ ВАЛУТИ

GBP/USD

На 06 октомври, публикувахме следния коментар
“[…]Обобщено: 
Вариант първи: Понижение на двойката при отварянето на лондонската сесия, равна или по-слаба дата за NFP, тест на подкрепата – идеалния вариант за покупки.
Вариант втори: Консолидиране на двойката към текущите нива, пасивна лондонска сесия, тази пасивност издава важността на NFP за останалите участници на пазара, по-добри данни от очакваните – продажба с таргет около диагоналната подкрепа. Всякакви останали импровизации и хибриди между двата варианта ще бъдат нещо напълно естествено. Двата варианта са двете външни граници на дневната ни стратегия за тази двойка.”

Посочихме двата основни варианта, за които бяхме готови да реагираме. В крайна сметка неселскостопанската заетост в САЩ излезе по-слаба от очакваното и ние се оглеждахме за покупки на двойката. За тези, които са наблюдавали двойката според анализа ни от петък са забелязали, че първо получихме кратко поевтиняване и след това започна, очакваното от нас, покачване. Въпреки, че моментното поевтиняване създаде известен дискомфорт, дългите позиции се развиха по план.

GBP/CAD

На 05 октомври публикувахме идея за продажба:
„Цената се понижава към подкрепата около 1.6480. Ако видим пробив в низходяща посока е много вероятно цената да тества и кръглата подкрепа при 1.6350. Разстоянието между двете нива е празна зона и ще търсим възможности за продажби.“
След пробив на подкрепата и задържане на цената под нея, последва понижение до кръглата подкрепа при 1.6350, това беше нашата цел за прибиране на печалбата.

USD/TRY

Краткосрочна идея за покупка
В петък публикувахме следния коментар:
„Изключително красива формация се наблюдава при тази двойка, сякаш наблюдаваме акция, а не валутна двойка. Пробивът на ясно очертаната съпротива ще бъде добър сигнал за покупки, особено ако NFP се окаже по-силно от очакваното. Така или иначе общата тенденция на долара спрямо турската лира е възходяща. Първата ни цел ще бъде в зоната около 3.6345.“
Този трейд беше поредната възможност за класически “Day Trading” и най-приятното беше, че се реализира като такъв. Получихме чисто трейдърско движение.


Настоящата публикация не е изготвена по правилата за изготвяне на инвестиционни изследвания. Представената информация не е и не следва да се възприема като препоръка, съвет, инвестиционно изследване или консултация за вземане на инвестиционно решение или препоръка за следване на определена инвестиционна стратегия. БенчМарк Финанс използва публични източници на информация и не носи отговорност за точността и пълнотата на информацията, както и за периода на актуалността ѝ след публикуване на анализа или стратегията. Търговията с финансови инструменти носи риск и може да доведе както до печалби, така и до загуби.


Виж всички технически анализи