EURUSD се покачва след тест на 1.1700

12 октомври 2017 г.

Стефан Продев


ТЕХНИЧЕСКИ АНАЛИЗ ВАЛУТИ

EUR/USD

На 03 октомври публикувахме:
„Еврото спря поскъпването си, а ситуацията около Испания държи единната валута под известен натиск. Преди една седмица публикувахме идея за продажба, която се изпълни. Тогава коментирахме потенциала на двойката да задълбочи понижението си и се оказахме прави. Днес цената тества подкрепата около кръглата цена от 1.1710. Това е добро място за изчистване на късите позиции.“
Оказахме се напълно прави при закриването на късите позиции отворени около локалния връх при 1.1970. След тест на подкрепата около 1.1700 и слабия пейрол от петък, двойката тенденциозно обърна посоката.

EUR/GBP

На 26 септември публикувахме:
„Имаме интересна ситуация при тази двойка, стабилно триседмично поевтиняване и към момента се формира потенциална трендпотвърждаваща фигура. Дилемата тук е дали фигурата ще се изпълни или купувачите ще се активизират и ще удържат цената около текущите стойности. Така или иначе в момента е почти невъзможно да си отговорим на такъв въпрос, при пробив на подкрепата ще търсим продажби. Но за да отворим къси позиции ще търсим ясно изразен низходящ момент. Разчитаме лирата да остане пасивна, докато еврото реализира низходящ импулс след половин годишно покачване.“
Еврото не пожела да се обезцени достатъчно спрямо лирата. В крайна сметка получихме подвеждащ сигнал, след което рязко активиране на купувачите. Именно от това се притеснявахме, когато писахме: „Дилемата тук е дали фигурата ще се изпълни или купувачите ще се активизират и ще удържат цената около текущите стойности.“.

GBP/NZD

Наблюдаваме ясно очертана правоъгълна консолидация. Ако през днешния ден видим пробив под 1.8620 ще продаваме до подкрепата при 1.8540. Всичко зависи от качеството на пробивния импулс, в случая ще бъде най-добре ако той е с рязко и амплитудно движение, след него да видим корекция. Независимо от всичко тук ще търгуваме само при сигнал за шорт. Трудно е да се определи от сега как точно ще се отиграе.


Настоящата публикация не е изготвена по правилата за изготвяне на инвестиционни изследвания. Представената информация не е и не следва да се възприема като препоръка, съвет, инвестиционно изследване или консултация за вземане на инвестиционно решение или препоръка за следване на определена инвестиционна стратегия. БенчМарк Финанс използва публични източници на информация и не носи отговорност за точността и пълнотата на информацията, както и за периода на актуалността ѝ след публикуване на анализа или стратегията. Търговията с финансови инструменти носи риск и може да доведе както до печалби, така и до загуби.


Виж всички технически анализи