Важна информация за вашата сметка в BenchMark Trader

05.10.2017

Уважаеми клиенти,


Информираме ви, че с цел подобряване качеството на услугите, които инвестиционен посредник БенчМарк предоставя чрез платформата Trader в сътрудничество със Saxo Bank, бяха извършени процедурни действия, по промяна и оптимизация във формата на партньорство между двете компании. С новата форма на партньорство се предлага много по-широк набор от инструменти в Trader, които можете да откриете тук. Таксите и комисионите за използване на платформата Saxo Trader, можете да откриете тук.

Промените ще засегнат както настоящите, така и новите клиенти, които желаят да използват платформата на Saxo Bank Trader и ще включват следното:

- Договорите за търговия за платформата Trader ще се сключват директно със Saxo Bank. Приложимите условия за търговия, както и условията за внос и теглене на средства ще бъдат тези на Saxo Bank.
- Минималният депозитен праг за откриване на сметка се понижава до 2 000 валутни единици, а клиентите имат възможност да изберат да открият сметка в над 20 различни валути, включително EUR, USD, GBP, CHF и други.
- Обслужването на клиенти и съдействието за откриване на сметка в Saxo Bank ще се извършва на български език от БенчМарк.

Какви са предимствата при откриване на сметка директно в Saxo Bank?

- По-голям набор от инструменти за търговия. В платформата за търговия са добавени над 10 000 нови инструменти за търговия;
- По-нисък праг за откриване на сметка;
- По-висока защита на клиентските средства, която получавате като директен клиент на Saxo Bank.

Какво ще се случи с настоящите клиенти на БенчМарк в платформата Trader?

Процесът по промяна на партньорството между БенчМарк и Saxo Bank, включва прехвърлянето на всички съществуващи сметки в платформата Trader при БенчМарк, към Saxo Bank. Вариантите за настоящите клиенти на БенчМарк в платформата Trader са следните:

Вариант 1: В случай, че желаете да продължите да използвате платформата Trader, е необходимо да откриете нова търговска сметка в Saxo Bank. За да откриете сметка в Saxo Bank, размерът на вашата търговска сметка в Trader, трябва да е на стойност над 2000 валутни единици. Клиентите, които имат позиции в акции или свободен кеш в сметката си в Trader, могат да ги прехвърлят безплатно към сметката си в Saxo Bank. Позициите в деривативни инструменти не може да бъдат прехвърлени и поради тази причина трябва да бъдат затворени.

Вариант 2: Друга възможност за вас е, в случай че нямате сметка в платформата MetaTrader, може да си откриете такава директно от клиентската част на нашия сайт, като в тази платформа няма минимален депозитен праг, а условията за търговия с валути, борсови индекси, стоки и CFD върху акции са отлични, като имате възможност да търгувате и с криптовалути. Нашето предложение е да откриете сметка за търговия в платформата MetaTrader, в случай че предлаганите в тази платформа инструменти, съвпадат с тези, които вие желаете да търгувате. Моля имайте предвид, че към платформата MetaTrader може да бъдат прехвърляни единствено парични средства, а отворените позиции в Trader трябва да бъдат затворени, в случай че имате такива. Ако изберете този вариант вие ще получите индивидуален бонус от БечнМарк.

Моля имайте предвид, че от 1.12.2017 г. всички сметки в платформата BenchMark Trader ще бъдат в режим "само затваряне" и клиентите ще могат единствено да редуцират съществуващите си позиции, без да откриват нови. 

Ще очакваме да ни информирате за вашето решение като изпратите имейл на [email protected] или се свържете с нас на телефон (02) 962 57 95. Сметките на всички клиенти, с които не сме успели да се свържем, за да обсъдим възможностите за прехвърляне на активите от търговската сметката, ще бъдат с ограничен достъп след 18.10.2017 г.  

Моля имайте предвид, че от 1.12.2017г. всички сметки в платформата BenchMark Trader ще бъдат в режим "само затваряне" и клиентите ще могат единствено да редуцират съществуващи позиции, без да откриват нови. 

Важно! Промените не засягат клиентите, които имат реални сметки в платформите MetaTrader 4, MetaTrader 5 и BG Trader.

При допълнителни въпроси, моля свържете с нас.


БенчМарк