MetaTrader

БенчМарк Финанс предлага MetaTrader 4 и MetaTrader 5 при еднакви инструменти и условия на търговия. Основните предимства на двете платформи са тесните спредове и липсата на комисиони за търговия с валути, CFD върху акции, стоки, индекси и криптовалути. „No Dealing Desk” режимът на моментално изпълнение на поръчките без рекотиране, изключително ниските марджин изисквания, системи за автоматична търговия (Expert Advisors), както и различните бонус програми за активни клиенти. БенчМарк Финанс предлага и безплатен хостинг чрез услугата си MetaTrader VPS.

MetaTrader 4 е най-разпространената платформа за търговия на международните пазари в цял свят. Тя е предпочитана както от начинаещи трейдъри, така и професионалисти, поради това, че е лесна за работа, има ниски системни изисквания и дава възможност за изизползване на експертни системи и потребителски индикатори.

MetaTrader 5 е най-новата версия на популярната платформа за търговия. Тя се отличава с обновен дизайн, нови технически индикатори, два режима на работа - "Хеджиране" и "Нетиране", както и допълнителни функции за улеснена търговия. Платформата предлага всичко необходимо за професионална търговия на международните пазари.