Криптовалути

Минималните обеми за търговия със CFD върху криптовалути са 0.01 лота (1/100 от стойността на 1 биткойн или 1 етериум). При търговията с криптовалути няма комисиони. Условията за търговия в платформите MetaTrader 4 и 5 можете да видите в таблицата:

Код в MetaTrader Име Среден спред Марджин изискване
BTCUSD Bitcoin in USD 35 USD 20%
ETHUSD Ethereum in USD 8 USD 20%

Работно време

Работното време на криптовалутите в платформата MetaTrader е от 00:15 ч. българско време в понеделник до 23:55 ч. в петък.

Котировки

Котировките на криптовалутите в платформите MetaTrader 4 и 5 се базират на сегрегираната ликвидност, идваща от водещите борси за търговия с криптовалути включително Kraken и GDAX. Котировките и търговията с BTCUSD и ETHUSD са налични за реални и демо клиенти на платформите MetaTrader 4 и 5.

Лихви при търговия

При задържане на отворена позиция в CFD върху криптовалути за следващ работен ден (след затваряне на борсата) към баланса по вашата сметка се добавя или се приспада лихва, в зависимост от посоката на заетата от вас позиция:

  • При дълга/къса позиция в BTCUSD или ETHUSD дължите лихва на база Inter-Bank Offer Rate в USD, плюс надбавка от около 15% на годишна база (USD LIBOR +15%).

Ако отворите и затворите CFD позиция в рамките на един пазарен ден, тя не подлежи на горните олихвявания.