Търговия с валути

Търговия с валути - форекс търговия

Търговията с валути се нарича още форекс търговия. Дневният оборот на форекс пазара е над 6 трилиона щатски долара, което го прави най-големия финансов пазар в света.

БенчМарк предлага онлайн търговия с основни, второстепенни и екзотични валутни двойки като EURUSD, GBPUSD, USDJPY, USDCHF, AUDCAD и много други. Форекс търговия се предлага като договори за разлика (CFD) в платформата MetaTrader при тесен спред, купува/продава, започващ от 0.6 пипса, и без комисиони.

Търговията с валута дава възможност за реализиране на резултат както при поскъпване на цената на валутната двойка (чрез покупки), така и при поевтиняване (чрез къси продажби) и тъй като валутите се търгуват на марджин, могат да се сключват сделки, без да е необходимо да се заплаща цялата им стойност.

БенчМарк предлага безплатни обучителни материали за форекс търговия. В страница Forex на нашата библиотека ще намерите полезна информация за това какво представлява търговията с валута.

БенчМарк организира безплатен форекс курс, фокусиран върху търговията на международните финансови пазари. Запишете се безплатно за обучението Цялостна програма за трейдъри.

 

Комисиона за търговия с валута НЕ
Спред от 0.6 пипса
Минимален обем за търговия 1 000 валутни единици (0.01 лот)
Марджин (ливъридж) изискване започващо от 0.25% (1:400)
Автоматично изпълнение ДА
Насрещни позиции без марджин ДА
Дълги/Къси позиции ДА
Ограничения при стоп/лимит НЕ
Търговия с експертни системи ДА, без ограничение
Цени в реално време ДА

Часове на търговия с валути

Работното време на форекс пазара в платформата MetaTrader е от 00:02 ч. българско време в понеделник до 23:58 ч. в петък. Валутните двойки, включващи руската рубла, се търгуват от 09:15 до 17:00 ч. българско време.

Форекс пазарът прави дневно прекъсване от 23:58 до 00:02 ч. българско време. Тази 4-минутна пауза се налага, тъй като по това време ликвидността обичайно е изключително ниска и спредовете на форекс пазара биха могли да се разширят значително.

Марджин групи

БенчМарк прилага различни марджини и условия по служебно закриване на позиции в зависимост от категоризацията на клиента като непрофесионален или професионален и размера на текущия баланс по клиентската сметка. По подразбиране сметките на професионалните клиенти с баланс под 50 000 валутни единици използват ливъридж 1:200. Промяна на ливъриджа до 1:400 може да стане, чрез подаване на заявка в клиентската част на сайта. Условията за отделните групи са описани в таблицата:

Марджин група Текущ баланс по сметка Марджин (ливъридж) Служебно закриване 
Непрофесионален без значение от баланса от 3.34% (1:30) 50%
Професионален група 1 < 10 000 €/$ от 0.25% (1:400) 30%
Професионален група 2 10 000 - 50 000 €/$ от 0.50% (1:200) 30%
Професионален група 3 50 000 - 200 000 €/$ от 1% (1:100) 30%
Професионален група 4 >200 000 €/$ от 2% (1:50) 50%
  • Преминаването от една професионална марджин група в друга не се извършва автоматично. При преминаване в по-горна група (увеличаване на текущия баланс) клиентът се уведомява за промяната чрез съобщение в платформата или чрез телефонно обаждане. Марджин групата се прилага на база на сбора от текущите баланси по всички сметки на клиента в платформите MetaTrader 4 и 5 в случаите, когато клиентът има повече от една търговска сметка в тези платформи.
  • БенчМарк не носи отговорност за служебно закриване на позиции поради преминаване към по-горна група. Задължение на клиента е да поддържа достатъчно ниво на свободен марджин, за да издържи преминаването към по-горна група.
  • В случай че текущият баланс се понижи и това позволява преминаването на клиентската сметка към по-ниска група, клиентът трябва да уведоми БенчМарк, че отговаря на условията за преминаване в по-ниска група и желае групата му да бъде променена.

Условия за търговия с валути


Таблицата показва изискуемите марджини, спредове и минимални обеми за всяка от валутните двойки. Колона Марджин се променя спрямо избраната група и отразява категоризацията на клиента. Групи 1, 2, 3 и 4 показват марджин изискването за професионални клиенти, а група "Непрофесионален" показва марджин изискването за непрофесионални клиенти. Посочените стойности в колона Среден спред са целеви и могат да се изменят в зависимост от пазарните условия на валутна търговия.

Безплатна демо сметка
Търгувайте

Валути, акции, стоки, индекси, криптовалути

Безплатна демо сметка