Продължаваме да залагаме на късите позиции при AUD и NZD

14 септември 2017 г.

Стефан Стефанов


ТЕХНИЧЕСКИ АНАЛИЗ ВАЛУТИ

AUD/USD

При AUD/USD ситуацията се развива, както предположихме вчера. Цената проби пълзящата средна и много бързо достигна до следващата си подкрепа, актуалната тренд линия. Пазарът се съобрази с нея и по време на азиатската сесия биковете бяха по-силни, оттласквайки цената нагоре за корекция. Сега сме в очакване на пробив на тренд линията, което обаче може да не се случи още днес. Не трябва да забравяме и за важните икономически показатели, които излизат днес в САЩ, така че трябва да бъдем предпазливи.

NZD/USD

Тук нещата също се развиха според очакванията ни, макар и цената само да доближи оказаната зона за обръщане надолу. Сега, както и при AUDUSD, сме в очакване на пробив на подкрепата на тренд линията.

EUR/AUD

При този крос нещата не се случиха точно според предвижданията ни. Видяхме директен пробив на „вратната линия“ без обаче да има „дясно рамо“, като таргета на „пин‘ барът не беше изпълнен. Все пак очакванията ни са за покачване на цената до прогнозираната зона за „дясно рамо“, а „вратната линия“ ще бъде преместена според актуалното дъно.


Настоящата публикация не е изготвена по правилата за изготвяне на инвестиционни изследвания. Представената информация не е и не следва да се възприема като препоръка, съвет, инвестиционно изследване или консултация за вземане на инвестиционно решение или препоръка за следване на определена инвестиционна стратегия. БенчМарк Финанс използва публични източници на информация и не носи отговорност за точността и пълнотата на информацията, както и за периода на актуалността ѝ след публикуване на анализа или стратегията. Търговията с финансови инструменти носи риск и може да доведе както до печалби, така и до загуби.


Виж всички технически анализи