Служебно затваряне

Търговията на марджин дава възможност за заемане на многократно по-големи позиции спрямо разполагаемите в сметката парични средства. Всички инструменти в платформите MetaTrader 4 и MetaTrader 5 се търгуват на марджин.
 
В случай на акумулиране на загуби от отворени позиции, свободните средства по сметката намаляват и в определен момент е възможно в сметката да няма необходимата парична гаранция за поддържане на отворените позиции. Това може да доведе до служебно затваряне на позиции.

Информация за използвания марджин

Платформите MetaTrader 4 и MetaTrader 5 показват актуална информация за степента на използвания маржин и сумата на свободния марджин за търговия. Информацията е достъпна в модул Търговия в платформите.
 
Модул Търговия може да бъде премахнат/добавен чрез комбинация от бутони CTRL+T.

Поле Марджин ниво показва съотношението между Текущ баланс на сметката и блокирания Марджин за всички отворени позиции.

Марджин Кол (Margin Call)

Ако процентът на Марджин ниво се понижи до 50% за Марджин групи 1 и 2, и до 100% за Марджин група 3, Клиентът получава Марджин кол известие в платформата за критично ниво на марджина.
 
Важно: Процентът на Марджин ниво може да бъде увеличен чрез довнасяне на средства по сметката или чрез частично закриване на отворени позиции.

Служебно затваряне (Stop Out)

Ако процентът на Марджин ниво достигне или се понижи под 30% за Маржин групи 1 и 2, и до 50% за Марджин група 3, БенчМарк Финанс има право да закрие без предизвестие, частично или изцяло, отворените позиции.

Повече информация за марджин групите може да бъде намерена .

Сайтът използва бисквитки. Научете повече. OK