Криптовалути

Търговията с криптовалути се предлага в платформата MetaTrader 5. При търговията с криптовалути няма комисиони. Условията за търговия можете да видите в таблицата:

Код в МТ5 Обем в 1 лот Макс. обем Мин. обем Среден спред Марджин
BTCUSD (Bitcoin) 1 Bitcoin 2 лота 0.01 лот 130 USD 25%
ETHUSD (Ether) 10 Ether 2.5 лота 0.01 лот 14.2 USD 25%
LTCUSD (Litecoin) 10 Litecoin 10 лота 0.01 лот 3.7 USD 25%
XRPUSD (Ripple) 100 Ripple 100 лота 0.01 лот 0.06 USD 25%

Максималният обем, който може да имате във всяка една от криптовалутите, е както следва: 2 биткойна (2 лота), 25 етера (2.5 лота), 100 лайткойна (10 лота) и 10000 рипъла (100 лота).

Работно време

Работното време на криптовалутите в платформата MetaTrader 5 е от 00:15 ч. българско време в понеделник до 23:55 ч. в петък.

Лихви при търговия

При задържане на отворена позиция в CFD върху криптовалути за следващ работен ден (след затваряне на борсата) към баланса по вашата сметка се добавя или се приспада лихва, в зависимост от посоката на заетата от вас позиция:

  • При дълга/къса позиция в BTCUSD, ETHUSD, LTCUSD или XRPUSD дължите лихва на база Inter-Bank Offer Rate в USD, плюс надбавка от около 40% на годишна база (USD LIBOR +40%).

Проверка на приложимите за деня лихви (суап числа)

Приложимите дневни лихви (суап числа) за дълги и за къси позиции в криптовалути можете да проверите, като последвате този линк.

Важно: Суап числата, които ще се приложат за текущия работен ден, се обновяват в калкулатора след 19:00 ч. българско време.

Лихвите се начисляват в началото на работния ден (00:00 часа българско време). Ако отворите и затворите позиция в рамките на работния ден, тя не подлежи на суапиране.

Предупреждение за риск

Важно: Търговията с договори за разлика (CFD) върху криптовалути е изключително рискова, силно спекулативна и съществува опасност от загуба на част или на целия инвестиран капитал. Този продукт е деривативен и се търгува на нерегулиран пазар, поради което е изложен на всички рискове, относими към деривативните продукти, и на всички рискове, свързани с базовия актив и движенията на неговата цена. Клиентите следва да са наясно, че поради силна пазарна волатилност, липса на ликвидност и разширяване на спредовете може да се получи изпълнение на поръчка на различна от зададената от клиента цена. Също така е възможно да се случат обстоятелства, вследствие на които да последва спиране на предоставянето на котировки, липса на възможност за затваряне на позиции, липса на възможност за отваряне на нови позиции, закриване на всички отворени позиции на клиентите, без предизвестие, по цени, определени от БенчМарк Финанс.